TÉMÁK, Kategóriák

Mi a különbség az objektív és szubjektív fülzúgás között?

638
HOZZÁSZÓLÁS:

Testünk sok hangot kiad a nap folyamán: A szív ver, a tüdők összehúzódnak, az artériák pulzálnak és még sorolhatnánk tovább. Habár ezek a hangok állandóak, kevesen vesszük észre őket.

Tehát, ha a testünk ennyire “hangos”, akkor miért nem halljuk ezeket a hangokat? – Ennek több oka van:

  • Elsősorban, a szervek nagy része védőszövetekkel, izmokkal és bőrrel van elszigetelve, és ezek miatt a hangok csökkentettek.
  • A legfőbb ok azonban az agynak tulajdonítható, amely megszűri (vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyja) ezeket a normális hangokat.

Amíg a felsoroltak nem változnak valamilyen probléma miatt, addig az agy egyszerűen nem hagyja, hogy „halljuk” a belső hangokat. Ez jó dolog, mert meg is bolondulnánk, ha minden hangot hallanánk, amelyet a belső szervek okoznak.

Ennek ellenére, vannak emberek, akik hallják a testükben levő hangokat – Ez az objektív fülzúgás:

Azok esetében, akik objektív fülzúgásban szenvednek, a belső szervek fentebb említett hangjai erősebbekké válnak (és különbözőekké), hallási problémákat okozva, és úgy tűnik, hogy nincs egyetlen megoldás sem arra, hogy hogyan lehetne véglegesen megszabadulni ezektől a hangoktól.

Amikor a fülzúgás már szubjektív ⇒

Gyakran a beteg leírja a hangokat, amelyeket hall, anélkül, hogy tudná, hogy csak az elméjében vannak. Akkor, amikor nem fedeznek fel semmilyen külső vagy belső okot a fülzúgás okaiként, akkor úgy vélik, hogy a beteg szubjektív fülzúgásban szenved.

A fülzúgás okozta hangok valódiak, csakhogy megeshet, hogy senki más nem hallja vagy nem tudja megtalálni ezeknek a hangoknak a forrását.

Akár lehet találni egy okot a zavarra akár nem, ez nem jelenti, hogy az agy nem rögzít vagy ad vissza hangokat, amelyeket a beteg már hallott. Tulajdonképpen a szubjektív fülzúgásos esetek nagy része a test egy bizonyos zavar típusával társítható, akár a hallórendszer vagy az idegrendszer zavaraival.
Amikor ez megtörténik, akkor a szerv vagy a rendszer, amely nem működik helyesen, impulzusokat küldhet az agyhoz, jelezve ennek, hogy egy zaj hallatszott – még ha ez nem is így van.

A szubjektv fülzúgás egy másik forrását képezik mindazok a belső hangok, amelyeknek eredete a test belsejében van. Hogyha valaki nem hallott egy bizonyos hangot ezelőtt, akkor vélhetjük szubjektívnek, noha tulajdonképpen objektív – Ez azért történik, mert ez a test által okozott valódi hang, amelyet csak a beteg hallhat.

638
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]